review kitbedrijf areyoukittingme Heel erg blij met de snelheid en kwaliteit van het werk…
5,0 review

hoe kit en lijm je pinten

De kit specialist voor al uw plinten

Uitsnijden van oude kit

Overschilderbare kit

Afkitten van keukens

Vloeren & plinten afkitten

 Ter plekker advies over kleuren

Offerte aanvragenBel 085 – 130 17 38

Wij hebben 20 jaar ervaring met kitwerk

kitspecialist nederland

Hoe kit en lijm je plinten

Bij het thuis verbouwen kom je in de afwerkingsfase, waarin plinten plaatsen en afkitten een rol speelt! Plinten geven een mooie afwerking aan muren en zorgen voor een vloeiende overgang van muur naar vloer. Als je bij het monteren van plinten bent aangekomen, ben je bijna klaar met je renovatie-, schilder- of verbouwwerkzaamheden. Het bevestigen van plinten is niet de grootste uitdaging, maar het is wel belangrijk om het op de juiste manier te doen. Vraag je je af hoe je een plint moet plaatsen? Welke lijm je moet gebruiken? En welke kit je moet gebruiken voor het afkitten van een plint? In dit artikel kom je erachter.

Welke lijm en kit voor het plaatsen en afkitten van plinten?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt ervoor kiezen om je plinten te plaatsen met bevestigingsmaterialen, maar het gebruik van een goede montagekit of high tack kit is het gemakkelijkst en geeft het beste resultaat. Voor het afkitten van plinten kun je verschillende soorten kit gebruiken. Vanwege de overschilderbaarheid en het eenvoudige afwerken wordt meestal acrylaatkit gekozen. Siliconenkit wordt daarentegen ook regelmatig gebruikt, maar vaker voor de voegen tussen de vloer en de plint.

Hoe plinten te plaatsen?

Je kunt een plint het beste plaatsen met een montagekit of high tack kit voor het strakste resultaat. High tack kit is enorm sterk en plakt je plinten direct vast aan de muur, waardoor je er verder eigenlijk geen omkijken naar hebt. Dat werkt dus veel sneller dan het monteren van plinten met bevestigingsmaterialen. Maar hoe plaats je nou met een goede high tack kit die plint aan de muur? Heel simpel, volg gewoon de volgende stappen!

Benodigdheden voor het plaatsen van plinten:

Handstoffer

Tuitensnijder

High tack lijm

Goed kitpistool

Hoe kunnen wij helpen

Badkamer kitten Weesp

Badkamer kitten

In uw badkamer dienen diverse plekken zoals uw bad, douche of toilet goed afgekit worden. Onze specialisten helpen u graag met het kitten van uw badkamer.

Toiletten kitten Weesp

Toiletten kitten

Om lekkage te voorkomen is het aan te raden uw toilet goed af te kitten. Onze specialisten kitten in no time uw toiletten in huis of bij u op kantoor.

Keuken kitten Weesp

Keuken kitten

Voor een goede hygiene is het verstandig de keuken goed af te kitten. Een bedrijfskeuken dient al voorzien te zijn van een goede kitafwerking.

Vloeren afkitten Weesp

Plinten afkitten

Na het leggen van uw vloer is het afwerken van de plinten een klus voor de kitspecialist. Wij kitten de randen van uw vloeren en plinten volledig voor uw af.

Ramen kitten Weesp

Ramen kitten

Goed af gedichte ramen zorgt voor een beter comfort in huis. Onze kitters komen graag bij u langs voor het afkitten van uw ramen zodat u geniet van meer comfort.
Dilatatievoegen kitten Weesp

Dilatatievoeg

Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, op te vangen. Zo wordt scheuren voorkomen.

Wanneer opnieuw kitten

Verouderd kitwerk
Kleurverschillen
Na renovatie badkamer
Na renovatie keuken

Waarom kiezen voor ons?

Meer dan 20 jaar ervaring
Garantie op alle werkzaamheden
Eigen kitters in dienst
Net en gecertificeerd personeel
De kit specialist van Nederland

Waarom offerte aanvragen?

Binnen een dag een prijsopgave
Snelle opvolging van uw aanvraag
Persoonlijk contact

Plinten

Nu je alles klaar hebt liggen, kun je beginnen met het plaatsen van je plinten. Volg de volgende stappen:

Leg de plinten langs de muur en veeg met een handstoffer het stof van de muur en plinten af zodat je ondergrond droog, stof- en vetvrij is.

Pak de Den Braven Tuitensnijder en maak een koker met high tack open. Draai vervolgens de bijbehorende V-nozzle op de kitkoker.

Plaats de kitkoker in het kitpistool. Zorg ervoor dat je een goede kitspuit hebt, aangezien high tack lijm erg stug is en met een simpel kitpistool lastig uit de koker komt.

Plaats het kitpistool rechtop op de plint zodat de tuit rechtop op de plint staat, en spuit een lijn high tack lijm over de gehele lengte van de plint. Voor hoge plinten kan het zijn dat je een tweede lijn met lijm moet aanbrengen.

Kantel de plint en plaats deze op de muur, druk vervolgens stevig aan.

TIP: Breng nooit dotten aan! Dotten harden meestal niet goed uit, waardoor de high tack zacht blijft aan de binnenkant.

Hoe plinten af te kitten?

Nu de plinten geplaatst zijn, is het tijd om ze netjes af te kitten. Doe je dit niet, dan krijgen stof en vuil de kans zich in de voeg op te hopen, waardoor je uiteindelijk een vieze en donkere voeg krijgt. Dat ziet er niet fraai uit… Het afwerken van een plint is vrij eenvoudig en kost weinig moeite, zorg er wel voor dat je de juiste voorbereidingen treft zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Benodigdheden voor het afkitten van plinten:

Acrylaatkit of siliconenkit

Kitpistool

Handstoffer

Water

Beginnen met kitten

Het afkitten van je plinten kan beginnen. Volg de volgende stappen om jouw plinten netjes af te kitten en het voor jezelf simpel te houden:

Veeg met de stoffer de voeg tussen de muur en de plint schoon om eventueel vuil en stof te verwijderen.

Snijd de koker acrylaatkit of siliconenkit open en plaats die in de kitspuit. Als je niet weet of je een siliconenkit of acrylaatkit moet gebruiken, vraag jezelf dan af of je de kit nog wilt overschilderen. Een acrylaatkit is namelijk perfect overschilderbaar, een siliconenkit daarentegen niet. Siliconenkit kun je echter wel op kleur krijgen.

Bij het afkitten is het belangrijk het kitpistool in een hoek van ongeveer 45 graden op de voeg te houden. Spuit vervolgens de kit in de voeg en werk naar je toe om het jezelf makkelijk te maken.

Netjes afwerken

Nu de kit in de voeg zit, is het belangrijk deze goed af te werken. Wanneer je een acrylaatkit gebruikt, kun je dit heel eenvoudig doen door je vinger nat te maken in wat water en deze over de voeg te halen. Heb je siliconenkit gebruikt? Dan kun je dit het beste afwerken door een afwerkzeep en een afwerktool te gebruiken.

TIP: Heb je plinten of de muur in de kleur RAL 9010? Wij hebben ook acrylaatkit in de kleur RAL 9010 zodat de kit perfect bij de kleur van de muur en/of plint past.

Heb je alle stappen gevolgd en zit jouw plint nu aan de muur bevestigd? En is de voeg netjes afgekit en afgewerkt? Perfect! Dan ben je klaar met het netjes plaatsen van je plinten en zit de klus erop.

plinten afkitten
plinten afkitten

Keuken kitten

De keuken kitten is vooral belangrijk om te zorgen dat alles watervast en schimmelwerend is. U werkt hier immers ook vaak met water. Uiteraard brengen wij kitranden aan tussen de muren en werkbladen, keukenkastjes en aanrechtbladen. Hierdoor komt er geen vocht meer achter een kiertje langs, waardoor uw keuken ook langer meegaat. Veel keukens hebben ook plinten aan de onderkant. Deze keukenplinten goed afkitten tussen de keuken en de vloer is ook van belang om vuil en water te weren. Doordat wij kit van goede kwaliteit gebruikt, zal u in de toekomst ook geen nieuwe kitlaag aan te hoeven brengen. Daarnaast heeft u altijd de keuze uit verschillende kleuren, zodat de keuken kitten altijd een strakke afwerking heeft, waarbij de kitranden niet opvallen. Ook wanneer u oude kitresten wilt laten verwijderen uit uw keuken, helpen wij u graag.

Sanitaire afkitten

Naast plinten afkitten, kan u bij ons kitbedrijf ook terecht voor sanitaire afkitting. De badkamer kitten is een klus die je juiste soort kit vergt. Daarnaast wilt u zeker zijn dat de kit de juiste kleur heeft, zodat de kitranden niet opvallen in de badkamer. De kitranden komen langs de douchewanden, wastafels, fonteintjes, toiletten en badmeubels. Het is ook mogelijk om kitwerk te plaatsen tussen tegelwerk en deurposten en kozijnen. Op deze manier is uw badkamer netjes afgedicht en komt er geen vocht of vuil meer door. Bij een bestaande badkamer is het belangrijk dat de oude kitresten bij het sanitair volledig verwijderd zijn. De kwaliteit van het nieuwe kitwerk is namelijk beter wanneer de ondergrond zo schoon mogelijk is. Wij verwijderen dit oude kitwerk ook voor u. Plinten afkitten is een onderdeel van Kitbedrijf Amstelveen en Kitbedrijf Amsterdam.

plinten afkitten
hoe kit en lijm je plinten

Toiletten afkitten

De toiletten afkitten kan u laten doen zowel samen met de badkamer als los, bijvoorbeeld bij een losse toiletruimte. Zeker bij een inbouwtoilet is een professionele kitrand niet alleen mooier, maar beschermt het toilet en de tegels ook tegen vocht en vuil. Hierdoor gaat het toilet ook langer mee. De toiletten afkitten kan ook in verschillende kleuren, zodat u de kitrand af kan laten stemmen op de kleur van de tegels. De randen voor het afkitten zijn die op de grond, de muur en eventueel het plafond (afhankelijk van het type toilet).

AreYouKittingMe voor al uw kitwerk

AreYouKittingMe is hét kitbedrijf voor uw kitwerk, werkzaam in heel Nederland. Onze zes gecertificeerde specialisten zijn zeer vakkundig, waardoor u altijd een mooi en strak resultaat heeft met onopvallende kitranden. Een goede kwaliteit afkitten laat uw huis er netjes en afgewerkt uitzien. Wilt u graag een offerte aanvragen voor uw plinten afkitten of andere kitwerk, zoals de badkamer kitten of vloeren afkitten? Binnen twee minuten heeft u de offerte aangevraagd via ons online formulier. Als u foto’s heeft van de plekken die u gekit wilt hebben, kunt u deze ook aan het bericht toevoegen. Wanneer u vragen heeft, zijn wij ook per telefoon te bereiken. Wij staan voor kwaliteit, wat ook te zien is in de waardering van onze klanten. Gemiddeld waarderen ze ons met maar liefst een 9,7. Met onze ruim 20 jaar ervaring met zowel zakelijke als particuliere klanten hebben wij elke mogelijke situatie al wel eens gezien. Sterker nog, wij zijn zo zeker van onze kwaliteit, dat u altijd een garantie krijgt op alle werkzaamheden.

TERUGGEBELD WORDEN?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

CONTACT

Verrijn Stuartweg 26
1112 AX Diemen

Waarom klanten van ons houden

onze klanten gaven ons een 9.7

Super mooi kitwerk verzorgd

Mijn badkamer opnieuw laten kitten door Robert. Zeer mooi en goed gedaan. Een echte aanrader als u voor echt vakwerk gaat. Ik heb je zojuist 5 sterren gegeven en zal je warm aanbevelen.

Joris

[/db_pb_slide]

Netjes te woord gestaan

Robert opgebeld voor het maken van een afspraak om mijn badkamer opnieuw te kitten. Netjes te woord gestaan en direct een afspraak in kunnen plannen. Binnen een week kwam Patrick langs om mijn badkamer te voorzien van nieuwe kitnaden.

Lars van de graaf

[/db_pb_slide]

Tevreden over het resultaat

Al mijn plinten laten afkitten door Patrick. Heel erg tevreden over het resultaat. Heel erg blij met de snelheid en kwaliteit van het geleverde werk door de kitspecialist van Nederland. Bedankt!

Peter de Jong

[/db_pb_slide]
[/db_pb_slider]

Wat maakt Kitbedrijf Weesp zo groot

Vakkundig kitwerk door echte specialisten

Onderdeel van Areyoukittingme; hét Kitbedrijf van Nederland 

In 2 minuten een offerte aanvragen

Snelle afhandeling en betaling op factuur, per pin of cash

Neem vandaag nog contact op

Heeft u een kitter nodig dan zit u hier helemaal aan het juiste adres. Maak direct een afspraak.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Call Now Button